Genlakering

Måske behøver du slet ikke skifte dit gulv, men istedet kun få det frisket op.

 

Den gamle og nye gulvlak er måske forenelige

Det kan være vanskeligt at afgøre, hvad gulvet har været lakeret med før, og det har betydning for, hvilken lak du kan lakere med. Problemet er, at den gamle og nye gulvlak måske ikke er forenelige, og at den nye lak kan krakelere og skalle af.

Er gulvet UV-lakeret

De fleste moderne vandbaserede lakker som fx akryl/polyurethanlak, giver en fin lys overflade, der ikke gulner, og bevarer træets oprindelige farve. Som tommelfingerregel kan de fleste lakerede gulve genlakeres med en vandbaseret en-komponent lak, men man skal være særlig opmærksom, hvis gulvet er UV-lakeret fra fabrikken.

 

Ring til os og lad os lave gulvet for dig. Vi er eksperter i genlakering af gulve.

 

Vandbaserede lakker er omtrent lige så stærke som de gamle sprit- og terpentinbaserede laktyper. Det handler mest om at få lagt en ordentlig tykkelse på.

 

Til meget slidte gulve

Er der tale om meget stor slitage, kan du afslutte med en 2-komponent vandbaseret lak. Vær opmærksom på gulvets træsort, når du skal lakere et nyt eller et afslebet gulv. Spørg fagmanden til råds. Før lakering skal gulvet forberedes. Der kan være forskellige fremgangsmåder alt efter trætype og producent, så tjek hos din fagmand. Generelt kan man dog sige, at gulvet skal være helt rent, slebet og frit for støv for det bedste resultat.

 

Pletlakering med fortyndet lak

Nedslidte områder skal pletlakeres med fortyndet lak, før du behandler hele gulvet. Men det skal være med samme type lak, som gulvet tidligere har fået, for ikke at få farveforskelle. Lad pletlakken tørre, før du lakerer hele gulvet. Slib med fint sandpapir imellem 1. og 2. lakering. Fibrene i træet kan “rejse” sig lidt, og det færdige resultat kan blive lidt nopret, hvis der ikke mellemslibes.

 

Brug ikke sæbespåner

Brug et helt almindeligt universal rengørings middel, der ikke lægger en sæbefilm oven på gulvet. Brug ikke sæbespåner eller brun sæbe.  Og ikke for meget vand når det vaskes. Lakken kan meget nemt få hvide pletter, og vandet kan trænge ned i småbitte sprækker og få lakken til at revne.

 

Sams Gulvbelægning anvender kun gulvlak beregnet til indendørs brug. Det må ikke indeholde feks. fungicider eller andre stoffer, der er sundhedsskadelige.